Ga voor het perfecte bedrijfsfeest en doe beroep op onze BOB-animatie, met als doel de feestgangers te sensibiliseren op een ludieke wijze. Vias institute is merkhouder van “BOB” en stond samen met de Belgische Brouwers en Assuralia mee aan de wieg van deze succesvolle campagnes. Het concept bewijst momenteel zijn waarde in niet minder dan 17 Europese lidstaten. Een mooi bewijs van erkenning voor “onze” BOB.

Waarom

Rijden onder invloed speelt een rol bij één op de vier verkeersongevallen in de Europese Unie. In België alleen al vallen jaarlijks in het verkeer 200 doden door alcohol. Alcohol is een doorslaggevende factor bij ongevallen, omdat het invloed heeft op de cognitieve en motorische vaardigheden van de automobilist. Een alcoholpromillage van 0,5 vermenigvuldigt het risico op een dodelijk ongeval al met 2,5.

Wat houdt het in

Alcovisionparcours: met een speciale promillebril die het effect van alcohol op het gezichtsveld simuleert, zigzaggen de bezoekers tussen verkeerskegels.

ElektroBOB: met dezelfde bril die het effect van alcohol simuleert, moet de deelnemer de contouren van het BOB-logo volgen zonder de kabel te raken die lichtjes onder stroom staat.

Ademanalyse: de aanwezigen kunnen blazen in een geijkt ademanalysetoestel.

Resultaat

Na afloop van de workshops weet je dat drinken en rijden niet samen gaan en welke de mogelijke gevolgen zijn.

Contacteer ons via consulting@vias.be of 02/244.15.11