Newsroom

Volgens een nieuwe enquête van het BIVV, gebruikt ongeveer 1 jongere op de 5 met een smartphone minstens 1 keer per rit zijn toestel tijdens het rijden. Ze surfen daarbij vooral naar Facebook, Whatsapp en Snapchat in de auto.

De nieuwe rijopleiding die eraan komt in Vlaanderen, is duurder. Toch blijft ze goedkoop in vergelijking met andere landen. Dat zegt Ludo Kluppels, verkeerspsycholoog bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) vandaag in een opiniestuk in Trends.

Op een persconferentie in het Jan Breydelstadion kondigden Club Brugge en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid vrijdagnamiddag 24 juni een gezamenlijk engagement aan met de campagne ‘Champions go for zero’. De slogan zal op het shirt prijken tijdens de…

Bijna één Belg op 5 (19%) werd tijdens het afgelopen jaar gecontroleerd door de politie. Dit is minder dan het Europese gemiddelde (29%). Meer dan 1 Belg op 8 (13%) kreeg in diezelfde periode een snelheidsboete.

Tijdens een lange autorit stopt 82% van de Belgen om te rusten. Dat is beduidend meer dan in andere Europese landen.

Tussen januari en maart 2016 gebeurden er minder letselongevallen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Uit een onderzoek van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid) blijkt dat minder dan 1% van de Belgen op de hoogte is van de strengere maatregelen voor recidivisten.

Eén maand voor het EK roept het BIVV alle bestuurders op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Tijdens de laatste wereldbeker voetbal gebeurden meer letselongevallen dan normaal op de dagen dat de Rode Duivels speelden.  Bovendien waren er meer ongevallen met…

28 april is de "Internationale dag voor Gezondheid en Veiligheid op het werk".

BIVV bestudeerde profiel van 850 veroordeelde bestuurders.