Newsroom

Hulpverleners zoals brandweer, ambulanciers en werknemers op de spoedgevallendienst moeten werken in stressvolle situaties om mensenlevens te redden. Ze zijn ook vaak slachtoffer van agressie en geweld. Driekwart wordt wel eens uitgescholden en de helft werd vorig…
geweld tegen hulpverleners (pdf, 90.3K)
Cybercriminaliteit is voor 4 op de 10 bedrijven het meest voorkomende veiligheidsprobleem. Ruim een kwart van de bedrijven kreeg recentelijk ook te maken met lasterlijke aanvallen op sociale media. Ook beschadiging van eigendommen of voertuigen blijft een groot…
veiligheidsbarometer (pdf, 85.7K)
Vias institute organiseerde samen met EY (Ernst & Young) en de geïntegreerde politie voor de eerste maal een Smart Policing Hackathon. Deze hackathon ging virtueel door van 9 tot 11 december 2020 en is de kick-off en springplank om smart innovation bij de politie te…

Hoewel België coronabesmettingen vooralsnog opspeurt via een callcenter wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een tracing app. Bijna vier op de tien Belgen (37%) is bereid zo’n app te installeren, 27% twijfelt.
Tracing app persbericht (pdf, 89.0K)Tracing app infografiek (pdf, 293.0K)
4 op de 10 bevraagde bedrijven werd afgelopen jaar slachtoffer van cybercriminaliteit

Blog
Niveau S
Samen met de FOD Binnenlandse Zaken organiseerden we Niveau S, een groot tweedaags evenement in Square Brussels. Innovators, disruptors, professionals, werkzoekenden, investeerders, … sloegen er de handen in elkaar voor een veilige samenleving. Voor het eerst.

Vias institute en TNO Nederland sluiten een samenwerkingsakkoord! Het akkoord werd tijdens het werkbezoek van minister Jan Jambon aan Nederland getekend.

Nieuws
1 bestuurder op 20 in België rijdt slaperig rond
1 autorit op 20 wordt in ons land uitgevoerd door een slaperige bestuurder. Onder bepaalde omstandigheden komt slaperigheid zelfs nog vaker voor. Dit blijkt uit een nieuwe studie van Vias institute. Slaperigheid speelt een rol in ongeveer 1 ernstig ongeval op 5.
1 op 20 bestuurders in België rijdt slaperig rond (pdf, 207.0K)
Ons land kent heel wat problemen op het vlak van mobiliteit. Er vallen nog altijd te veel dodelijke slachtoffers op onze wegen. Met 30 jaar expertise en ervaring in verkeersveiligheid, kan Vias institute in de toekomst bijdragen aan nieuwe oplossingen.

Op woensdag 13 september 2017 ondertekenen Vias institute en de Nederlandse Stichting ‘Dutch Institute for Technology, Safety & Security’ een samenwerkingsovereenkomst om een duurzame kennisuitwisseling inzake veiligheid te verzekeren.